Provozní řád letiště LMK Úpice ve Studenci

03.12.2018 11:13

1. Tento provozní řád je závazný pro všechny uživatele i návštěvníky modelářského letiště  LMK Úpice ve Studenci

2. Upravená plocha modelářského letiště slouží výhradně k provozu modelů modelářů uvedených v seznamu oprávněných uživatelů. Na pozvání mohou letiště krátkodobě používat i jiní modeláři a to pouze s doprovodem oprávněného uživatele a po souhlasu ostatních právě přítomných uživatelů letiště. Protože členové platí členské poplatky a podílejí se na údržbě letiště bylo s účinností od 1.1.2019 stanoveno vybírání poplatků za užití letiště nečlenem. Byla schválena částka 50,- Kč na den.

3. Každý modelář dbá na maximální zajištění bezpečnosti své, ostatních modelářů, jiných osob a majetku.Je zakázáno létat nad parkujícími automobily a přihlížející osobami. Na letišti je povoleno létat pouze s modely, které svým konstrukčním, stavebním a vnitřním vybavením neohrožují přítomné osoby nebo jejich majetek.Parkovací plocha je vytyčena u příjezdové cesty.

4. Základní povinností příchozího modeláře je ohlásit všem konkrétní číslo kanálu který bude používat. Modelář používající frekvenci 2,4 GHz svou frekvenci vysílače přítomným osobám hlásit nemusí, oznámí ji pouze na dotaz neznalé osobě.

 

5. Létá-li více modelů současně, rozvrhněte si používaný prostor tak, abyste vzájemně neohrožovali své modely.

 

6.Pilot po vzletu i přistání modelu neprodleně opustí vzletovou a přistávací plochu.Stojí za stuhou vyznačující dráhu pro vzlet a přistání.

 

7.Přistání svého modelu hlásí pilot zřetelně účastníkům létání zvoláním.

 

8. Během letu je zakázáno vstupovat do prostoru určeného pro vzlet a přistání, spouštět motor jiného letadla, případně jinak rozptylovat pilotovu pozornost pokud k tomu výslovně nesvolí

9.Pořadí letu a jeho dobu si vždy dohodnou přítomní modeláři mezi sebou. Je možné létat pouze s jedním modelem se spalovacím motorem pokud se modeláři nedohodnou o společném létání.  Pokud létá model se spalovacím motorem, je zakázáno spouštět spalovací motor jiného modelu.

 

10.Křídla se nepřekračují, modely se obchází, po stojánce se neběhá (upozorněte na to i děti)

 

 11.  V prostoru celého letiště musí být dodržován pořádek.

 

12.Za závažné nebo opakované porušení provozního řádu během dne může být uživatel ostatními vykázán z prostoru letiště. Dlouhodobé porušování provozního řádu může vést k trvalému zákazu vstupu na letiště.

Létání je na vlastní nebezpečí! Při poškození majetku nebo zdraví zodpovídá každý sám za sebe!

 

Provozní řád byl projednán a schválen výroční členskou schůzí LMK Úpice dne 1. 12. 2018